top of page

10 spørsmål du bør stille fotoklienten din før fotograferingen for å spare tid og penger


Fotografering er en kreativ prosess som krever en god forståelse av klientens behov og forventninger. For å oppnå dette, er det viktig å stille riktige spørsmål før fotograferingen finner sted. Dette vil ikke bare spare tid, men også penger, og hjelpe deg med å levere et produkt som klienten vil bli fornøyd med. I denne artikkelen vil vi gå gjennom 10 viktige spørsmål å stille en fotoklient før en fotografering.

10 spørsmål å stille en fotoklient før en fotografering:

  1. Hvem er du? Det er viktig å kjenne klientens bakgrunn og hva slags virksomhet de driver. Dette vil hjelpe deg med å tilpasse fotograferingen til deres spesifikke behov og skape bilder som representerer deres merkevare på best mulig måte.

  2. Hva liker du? Finn ut hvilke visuelle elementer, farger og stiler klienten liker. Dette vil hjelpe deg med å planlegge fotograferingen og skape bilder som vil appellere til klientens smak og preferanser.

  3. Hva liker du ikke? Det er også viktig å vite hvilke elementer klienten ikke liker, slik at du kan unngå å inkludere dem i fotograferingen. Dette vil bidra til å skape et produkt som klienten blir fornøyd med og styrke samarbeidet mellom deg og klienten.

  4. Hvem er kundene dine? Forstå målgruppen til klienten. Dette vil hjelpe deg med å skape bilder som vil appellere til deres kunder og hjelpe dem med å nå sine forretningsmål.

  5. Hva er bildene til? Finn ut hva bildene skal brukes til, enten det er til reklamemateriell, sosiale medier, nettsider eller andre formål. Dette vil hjelpe deg med å tilpasse bildene til deres spesifikke bruksområder og sikre at de passer til formålet.

  6. Hvor mange bilder kreves? Spør klienten om hvor mange bilder de trenger. Dette vil hjelpe deg med å planlegge fotograferingen og gi et realistisk tidsestimat for når bildene vil være klare.

  7. Når trenger du dem? Finn ut når klienten trenger bildene. Dette vil hjelpe deg med å planlegge fotograferingen og sørge for at du kan levere bildene innen den angitte tidsrammen.

  8. Hvilket format og størrelse? Spør klienten om hvilket format og størrelse de ønsker bildene i. Dette vil hjelpe deg med å levere bildene i riktig format og sørge for at de er klare til bruk.

  9. Foretrukket leveringsmetode? Finn ut hvordan klienten ønsker å motta bildene, enten det er via e-post, en nedlastingslenke, eller en annen metode. Å vite deres foretrukne leveringsmetode vil hjelpe deg med å organisere og levere bildene på en måte som er mest praktisk for klienten.

  10. Hva er bruksrettighetene? Diskuter bruksrettighetene for bildene med klienten. Finn ut om de ønsker eksklusive rettigheter, eller om de er åpne for at bildene blir lisensiert til andre formål. Dette vil hjelpe deg med å forstå hvilke begrensninger som gjelder for bildene og hvordan de kan brukes etter fotograferingen.


Her er en mal til spørsmål du kan benytte under et møte med kunde:

Discovery Call_møte for Fotografer
.pdf
Last ned PDF • 33KB

Avsluttende tanker: Å stille riktige spørsmål før fotograferingen er avgjørende for å forstå klientens behov og forventninger. Ved å følge denne listen med 10 spørsmål, vil du være bedre rustet til å planlegge og gjennomføre en vellykket fotografering som både du og klienten vil være fornøyd med. Ikke bare vil dette spare tid og penger, men det vil også bidra til å bygge et solid og langsiktig samarbeid mellom deg og klienten.

Comments


Nye innlegg

bottom of page