top of page

5 reglene for bedriftsvideoproduksjon


Hva definerer en bedriftsvideo? Bedriftsvideoer er visuelle presentasjoner som formidler informasjon om et selskap, dets produkter, tjenester eller kultur. Disse videoene kan variere i stil og formål, men de har alle til felles at de bidrar til å styrke selskapets merkevare og kommunisere viktige budskap til målgruppen.


Vanlige stiler for bedriftsvideoer

Det finnes flere stiler og formater for bedriftsvideoer. Her er noen av de vanligste:

 1. Merkevarevideo: En video som presenterer selskapets merkevare, visjon og verdier. Dette kan inkludere informasjon om selskapets historie, ledelse og mål.

 2. Rekrutteringsvideo: En video som har som mål å tiltrekke seg potensielle ansatte ved å vise frem selskapets kultur, arbeidsmiljø og fordeler.

 3. Promoteringsvideo: En video som markedsfører et bestemt produkt, tjeneste eller kampanje, og som ofte inkluderer salgsfremmende elementer som rabatter og spesialtilbud.

 4. Opplæringsvideo: En video som gir instruksjoner eller opplæring i bruk av et produkt, en tjeneste eller en prosess. Dette kan være en demonstrasjon av hvordan man bruker et produkt, en veiledning i bruk av programvare eller en gjennomgang av en prosedyre.

 5. Testimonial/Kundevideoer: En video der kunder, ansatte eller samarbeidspartnere deler sine positive erfaringer med selskapet, produktet eller tjenesten.


Produksjonsreglene hver bedrift bør vurdere:


Kjenn målgruppen din

Det er viktig å forstå hvem målgruppen for videoen din er, slik at du kan tilpasse innholdet og tonen for å appellere til dem. Tenk på hva slags informasjon og budskap som vil være mest relevant og engasjerende for målgruppen din, og planlegg videoen rundt dette.


Hold det kort og enkelt

Bedriftsvideoer bør være korte og konsise, slik at seerne enkelt kan følge med og huske budskapet. Prøv å holde videoen under tre minutter, og fokuser på å presentere informasjonen på en klar og enkel måte.


Oppretthold en profesjonell følelse

Bedriftsvideoer bør ha en profesjonell tone og stil som reflekterer selskapets merkevare og image. Bruk høykvalitets videoproduksjon og redigering, og velg grafikk, musikk og andre elementer som passer til selskapets identitet.


Trenger du et profesjonelt videoproduksjonsselskap?

Å jobbe med et profesjonelt videoproduksjonsselskap kan hjelpe deg med å sikre at videoen din oppfyller alle kravene til kvalitet, stil og innhold. Søk etter selskaper som har erfaring med å produsere bedriftsvideoer, og som kan tilby råd og veiledning gjennom hele prosessen.


Kombiner engasjerende visuelle elementer med god lyd

En god bedriftsvideo kombinerer sterke visuelle elementer med høykvalitets lyd for å skape en engasjerende og minneverdig opplevelse for seerne. Bruk varierte kameravinkler, bevegelse og grafikk for å holde videoen interessant, og sørg for at lyden er klar og tydelig. Bakgrunnsmusikk kan også bidra til å sette stemningen og skape en følelsesmessig forbindelse til innholdet.


Hold det lovlig

Sørg for at alle aspekter av videoen din overholder gjeldende lover og regelverk. Dette inkluderer å innhente nødvendige tillatelser for filming på bestemte steder, å respektere opphavsrett og merkevarekrav, og å innhente samtykke fra personer som vises i videoen. Det er også viktig å følge retningslinjene for markedsføring og reklame, og å være ærlig og transparent i fremstillingen av selskapet, produktet eller tjenesten.


Bedriftsvideoer er et kraftig markedsføringsverktøy som kan hjelpe selskaper med å nå ut til målgruppen, styrke merkevaren og kommunisere viktige budskap. Ved å følge disse fem reglene for videoproduksjon, kan du skape engasjerende og profesjonelle videoer som gir resultater.


Online ressurser som kan benyttes i videoproduksjon for bedrifter:

 1. Pexels Video: En gratis ressurs for høykvalitets videoklipp som kan brukes i bedriftsvideoproduksjon og annet videoinnhold.

 2. Videvo: En plattform som tilbyr gratis videoklipp, lydeffekter og musikkspor for bruk i videoproduksjon.

 3. PremiumBeat: En nettbutikk som tilbyr et stort utvalg av royaltyfri musikk og lydeffekter til bruk i videoproduksjon.

 4. Adobe Premiere Pro: Et profesjonelt videoredigeringsprogram som brukes av mange bedrifter og videoprodusenter.

 5. DaVinci Resolve: En kraftig og gratis videoredigeringsprogramvare som inkluderer funksjoner for fargekorrigering og visuelle effekter.

 6. Filmora: En brukervennlig videoredigeringsprogramvare som tilbyr et bredt spekter av redigeringsfunksjoner og effekter for å lage profesjonelle videoer.

 7. Canva: Selv om Canva hovedsakelig brukes til grafisk design, tilbyr det også enkel videoredigering og animasjonsegenskaper som kan brukes i bedriftsvideoproduksjon.

 8. Frame.io: Et nettbasert verktøy for samarbeid og gjennomgang av videoprosjekter, som gjør det enkelt for teammedlemmer å dele tilbakemeldinger og diskutere endringer i sanntid.

 9. Vimeo: En populær videodelingsplattform som lar deg laste opp, dele og markedsføre bedriftsvideoer med høy kvalitet.

 10. Motion Array: En plattform som tilbyr et stort utvalg av videomaler, grafikk, lydeffekter og musikkspor for å forbedre bedriftsvideoproduksjonen.


Ved å benytte disse online ressursene, kan bedrifter skape engasjerende og profesjonelle videoer for markedsføring og kommunikasjon, samtidig som de sparer tid og penger på produksjonsprosessen.


Comments


Nye innlegg

bottom of page