top of page

Hvordan Fargepsykologi påvirker videomarkedsføring


Fargepsykologi er et viktig konsept innen markedsføring som refererer til hvordan farger påvirker menneskers atferd. Dette kan skje subtilt eller direkte, og det påvirker folks humør, holdning og atferd. Det er et faktum at forskjellige farger fremkaller forskjellige reaksjoner hos mennesker. Hver farge bringer ut en spesifikk respons som markedsførere kan utnytte effektivt. Farger brukes av merkevarer i deres logoer og andre merkevareelementer. Farger kan også brukes i videomarkedsføring for å påvirke forbrukeratferd.


Fargeassosiasjoner

Generelt er farger delt inn i to brede kategorier. De varme fargene inkluderer rød, gul, oransje og farger som er avledet fra dem. Kalde farger inkluderer grønn, blå, lilla og deres derivater. Det er også nøytrale farger som inkluderer hvit, svart og grå. La oss se på hvordan disse fargene har forskjellige assosiasjoner.


Blå

Blå er en av de mest populære fargene, spesielt blant menn. Den er assosiert med styrke, visdom og en følelse av sikkerhet. Som en kjølende farge har den en beroligende effekt. Blå er assosiert med vennskap og er derfor populær på sosiale medieplattformer. Merker som er assosiert med vennlighet, nøyaktighet og enkel kommunikasjon kan bruke denne fargen i videoene sine.


Rød

Rød er en annen favorittfarge og representerer dynamikk. Assosiert med begjær, lidenskap, fare og spenning, er rød stimulerende i naturen. Generelt er rød assosiert med maskulinitet og brukes i merker som formidler en maskulin effekt. Den er nyttig når du vil fremheve eller trekke oppmerksomhet mot noe. Hvis du vil skape spenning, er rød fargen å bruke.


Gul

Gul er assosiert med optimisme, positivitet og glede. Denne assosiasjonen kommer fra den gule fargen på den lyse solen, som representerer varme. Gul er en munter farge og er assosiert med 'handling'. Å bruke gul i videoene dine kan bidra til å skape en følelse av lykke. Det er viktig å bruke de riktige nyansene av gult, slik at den totale effekten forblir myk og ikke over-lysende.


Grønn

Grønn har alltid vært assosiert med naturen. Den er også assosiert med håp, harmoni og avslapning, og har som blå, en beroligende effekt. I merkevareverdenen er grønn vanligvis assosiert med miljøet. Et merke som bruker grønne farger fremstiller segsom miljøbevisst. Grønn er også assosiert med mat. Det er fargen på livet og når den brukes riktig, skaper den en sterk effekt på seeren.


Svart

Svart er en nøytral farge som konvensjonelt representerer mørke, ondskap og kulde. Men samtidig, når svart brukes sammen med hvitt eller andre farger, produserer det en annen effekt. Mange merker bruker svart i videoene sine fordi det skiller seg ut. Som en farge står den for makt og eleganse. Den må brukes riktig. For eksempel, å bruke den i helse kan antyde død og bør unngås. Den bør brukes sparsomt for å unngå negative konnotasjoner.


Oransje

Oransje er dannet fra to sterke farger - rød og gul. Oransje representerer varme, glede og positivitet. Den kan skape en positiv konnotasjon og er i stand til å generere sterke følelser. Det er en av fargene som hjelper til med å tiltrekke oppmerksomhet og fremheve noe. Oransje kan brukes til å fremheve en oppfordring til handling i markedsføring. Matmerker foretrekker oransje siden det kan skape en sterk følelse.


Hvit

Hvit er en grunnleggende farge som representerer fred, renhet og ro. Det er en nøytral farge, men har en betydelig innvirkning på markedsføring. Den brukes vanligvis i kombinasjon med svart. Hvit må brukes sparsomt for å unngå å skape en dyster effekt. Hvit kan skape en effekt som formidler enkelhet. Når den brukes for mye, skaper den en kjedelig effekt og kan avskrekke en seer.


Rosa

Rosa er assosiert med femininitet, akkurat som rød er assosiert med maskulinitet. Selv om den har en sterk forbindelse med kvinner, er den også assosiert med ungdommelighet. Rosa som en farge er så sterkt assosiert med jenter at dens innvirkning har en tendens til å være mindre. Hvis du har et merke for kvinner, kan du bruke rosa, men bruk det sparsomt og i kombinasjon med andre farger.


Lilla

Lilla er en farge som representerer kongelighet. Den er assosiert med sofistikasjon, eleganse, nåde og også et mysterium. Merker som har barn og tenåringer som sitt publikum foretrekker å bruke lilla. Den kan brukes til å betegne et produkt som er elegant og overlegent. Den er feminin og brukes noen ganger sammen med rosa. Å bruke den med andre farger kan hjelpe til med å skape en kraftig innvirkning.


Bruk av farger i videomarkedsføring

Når du produserer en video, kan du ha konseptene med fargepsykologi i bakhodet. Riktig bruk av farger kan hjelpe deg med å nå mer effektivt ut til målgruppen din. Farger fremkaller følelser og kan produsere spesifikke reaksjoner fra seerne. Disse reaksjonene kan motivere publikummet til å koble seg til deg eller til og med foreta et kjøp.


Farge er det første som registreres i en persons sinn når de ser på bilder og videoer. Dette skjer både på det bevisste og ubevisste nivået. Avhengig av budskapet du ønsker å formidle, kan du velge passende farger. Bruk av kontrasterende farger kan gjøre videoen din mer levende. Å bruke riktig kombinasjon av farger er en flott måte å engasjere publikummet ditt på.


Konklusjon

Farger er sterkt assosiert med følelser. De produserer en emosjonell respons og kan påvirke kundeadferd. Dette er grunnen til at merkevarer trenger å ha fargepsykologi i bakhodet når de lager markedsføringsvideoer.


3DR er et anerkjent markedsførings- og reklamebyrå. Våre markedsføringsvideoer har skapt en slik innvirkning på verdensbasis at vi nå jobber med noen av de største selskapene i verden. Arbeid med oss og ta markedsføringsinnsatsen din til neste nivå.

Kommentit


Nye innlegg

bottom of page