top of page

Hvorfor bruke 3D skanning i din bedrift?


Menneskets ambisjon for å skape og kopiere tredimensjonale objekter er ikke noe nytt.

Vi har gjort dette i tusenvis av år gjennom bruken av en haug ulike materialer. Når datamaskiner kom inn i bilde, ble livene våre revolusjonert på alle plan. Datamaskiner banet veien for en rekke nye teknologier, og på slutten av 1960 tallet ble den første 3D skanningsteknologien til. Mye har skjedd siden den gang og 3D teknologi fortsetter å infisere en rekke industrier.

3D skannere har forbedret seg samtidig som prisene har gått ned, de har blitt mindre og mye enklere å bruke. I dag skal vi se nærmere på noen av de viktigste bruksområdene for 3D skanning.


Utdanning

3D skanning har begynt å entre klasserommet rundt om i verden. Ved bruken av skulpturleire eller lignende, vil studenter med litt kunnskap innen 3D CAD (Computer Aided Design) kunne skape og 3D printe helt unike modeller som ellers hadde vært bortimot umulig å gjøre med bare software.

Vi i 3DR er svært opptatt av


Virtual Reality/Animation

Gaming industrien er i en revolusjonsfase pga. 3D skanning. Muligheten til å skanne både mennesker og miljø øker realismen i gaming simulatoren.

Den nylige invasjonen av virtuelle headsets til gunstige priser har gjort 3D skanning mer ettertraktet i gaming markedet. De store aktørene har benyttet 3D skanning en stund, men nå som prisene synker og brukervennligheten blir bedre vil flere og flere små bedrifter adoptere 3D skanning og gi gamere en bedre opplevelse.Kunst og historie

3D skanning anvendes i stigende grad blant kunstnere og kunsthistorikere. Skanning av artefakter for å skape 3D print versjoner eller for å arkiveres er noen av de viktigste bruksområdene i denne bransjen. 3D skanning gjør det mulig å klassifisere, måle, analysere og dele all form for kulturarv bland forskere i bransjen.


Identisk perfekte, detaljerte og målestokksikre koper av et verk eller skulptur er også en mulighet for ikke bare bevare, men også for å undervise og tillate de som er interessert til å få en hands on uten å risikere skade på et uvurderlig kunstverk.

Kanskje en kunsthistoriker ønsker å gjenskape en artefakt som har degradert over tid? 3D skanning er den perfekte teknologien for å assistere med effektiv restaurering og konservering. Digitale kunstnere kan bruke 3D skanning til å tilføye virkelige gjenstander og bilder til deres verk.Architecture

Muligheten til å skanne og analysere bygg i svært høy detaljer gjør 3D skanning svært attraktivt for firma som skal gjøre undersøkelser innen arkitektur. 3D skanning gir brukeren ekstremt nøyaktige målinger og muligheten til å bruke, visualisere og modifisere data med CAD. Evnen til å raskt samle inn masse informasjon med høy nøyaktighet gjør at man sparer kostnader og tid. På samme måte som undersøkelser gir 3D skanning en perfekt løsning til de som ønsker å gjøre omvendt ingeniørkunst. Dette kan benyttes innen både på eksteriør og interiør. Et nylig prosjekt vi jobber med krever detaljerte 3D tegninger for utvikling og restaurering av et eldre bygg for å hurtigere få ideer og gi fortgang til byggeprosessen.Medisin og helse

I nyere tid har 3D teknologi vist seg å være et viktig verktøy innen helseindustrien. En av de bransjene som har tatt 3D skanning i bruk er proteseindustrien. 3D skanning gjør det mulig å designe og fremstille en protese som er målt til en ekstrem nøyaktighet, noe som resulterer i maksimal komfort, mobilitet og reduserer smerte. Sammen med 3D printing tar denne prosessen en brøkdel av tiden og kostnadene som de tradisjonelt metodene.


3D skanning brukes i stigende grad av helsepersonell til detaljerte undersøkelser av kroppsdeler, f.eks. i sammenheng med et kirurgisk inngrep. Gjennom grundig planlegging og forberedelser av operasjonsstedet gir 3D skanning leger og kirurger muligheten til å ta mer velinformerte beslutninger og forbedre suksessraten for kirurgiske inngrep.


Innhold til Hologram

3D skanning av objekter til hologrammer er noe vi i 3DR er spesialister på. Det finnes ikke noen raskere måte å lage helt unike 3D modeller på. Å fjerne modelleringen fra 3D produksjonen gjør det veldig kostnadseffektivt å produsere 3D innhold.


Har du noe du trenger i 3D? Gi oss en melding for en gratis konsultasjon.
コメント


Nye innlegg

bottom of page