top of page

Produktfotografering Hjemme: En guide til å ta flotte produktbilder med en smarttelefonÅ ta imponerende produktbilder er avgjørende for å skape interesse og tiltrekke kunder til bedriften din. Selv om det å ansette en profesjonell fotograf kan gi fantastiske resultater, kan du også ta flotte produktbilder hjemme ved hjelp av en smarttelefon. I denne guiden vil vi vise deg trinnene for å ta profesjonelle produktbilder hjemme og hvordan du kan redigere dem for å oppnå optimale resultater.


Forberedelser

Før du begynner å ta bilder, er det viktig å samle sammen alt utstyret du trenger og forberede fotograferingsområdet.

 1. Smarttelefon: De fleste moderne smarttelefoner har kameraer med høy oppløsning som er mer enn tilstrekkelige for produktfotografering. Sørg for at telefonen din er fulladet og har nok lagringsplass til å lagre bildene dine.

 2. Smarttelefonstativ: Et stativ vil hjelpe deg med å holde kameraet stødig og sikre at bildene dine blir skarpe og klare. Det finnes mange rimelige stativer som er spesielt designet for smarttelefoner.

 3. Hvit bakgrunn: En hvit eller nøytral bakgrunn vil hjelpe produktet ditt å skille seg ut og fjerne distraherende elementer fra bildene dine. Du kan bruke et laken, et stort ark med hvit papp eller et profesjonelt fotograferingsbakgrunnsmateriale.

 4. Skumplate eller reflektor: Dette utstyret brukes til å reflektere lys og bidra til å jevne ut skygger på produktet. Du kan kjøpe skumplater eller reflektorer i en fotobutikk eller lage en selv ved hjelp av papp og aluminiumsfolie.

 5. Lys eller naturlig lys fra vinduet: God belysning er avgjørende for å få høykvalitets produktbilder. Bruk naturlig lys fra et vindu eller invester i en rimelig belysningsløsning, som en softboks eller en LED-ringlampe.

 6. Bakepapir: Hvis det er for mye lys som kommer inn gjennom vinduet, kan du bruke bakepapir til å myke lyset og redusere harde skygger.


Trinn for å ta produktbilder 1. Plasser smarttelefonen på stativet i øyehøyde: Ved å plassere kameraet i øyehøyde med produktet, får du en naturlig og flatterende vinkel. Juster stativet slik at smarttelefonen er stabil og sikker.

 2. Sett opp skumplaten eller reflektoren: Plasser skumplaten eller reflektoren motsatt lyskilden (enten et vindu eller en lampe) for å fange opp og reflektere lyset tilbake på produktet. Dette vil bidra til å jevne ut skygger og gi et jevnere, mer profesjonelt utseende på bildene dine.

 3. Vend produktet og ta bilder fra forskjellige vinkler: Ta bilder av produktet fra flere vinkler for å vise alle detaljer og funksjoner. Dette gir potensielle kunder en bedre forståelse av produktet og øker sjansene for at de vil kjøpe det. Forsøk å ta bilder fra forfra, fra siden, ovenfra og fra forskjellige perspektiver.


Redigering av produktbilder på en smarttelefon

Når du har tatt bildene, er neste trinn å redigere dem for å få en ren og profesjonell utseende. Det finnes flere apper som kan hjelpe deg med å redigere produktbilder direkte på smarttelefonen din.

 1. Bruk Photoroom for å fjerne bakgrunnen: Photoroom er en app som lar deg enkelt fjerne bakgrunnen fra bildene dine og erstatte den med en ren, hvit bakgrunn. Last opp bildene dine til appen, og bruk deretter verktøyene for å fjerne den opprinnelige bakgrunnen og få et profesjonelt utseende.

 2. Bruk Adobe Lightroom for å forbedre det endelige bildet: Adobe Lightroom er en kraftig app for bildebehandling som lar deg justere farger, kontrast, eksponering og andre bildeparametere. Importer bildene dine til Lightroom og bruk verktøyene for å forbedre bildene ytterligere. Du kan også bruke forhåndsinnstillinger for å spare tid og oppnå konsistente resultater.


Å ta profesjonelle produktbilder hjemme med en smarttelefon er ikke bare mulig, men også kostnadseffektivt. Ved å følge trinnene og tipsene i denne guiden, kan du opprette høykvalitets produktbilder som vil tiltrekke kunder og øke salget. Husk at øvelse gjør mester, så ta deg tid til å eksperimentere med forskjellige innstillinger og teknikker for å finne den beste metoden for din virksomhet.

Comments


Nye innlegg

bottom of page