top of page

YouTube SEO-strategi: Tips for å øke rangeringen i søk


Det er ingen hemmelighet at YouTube er en kraftig plattform for innholdsproduksjon og markedsføring. Med over 2 milliarder brukere som logger inn hver måned, er det viktig å finne måter å skille seg ut på slik at du bli funnet av de du ønsker skal se videoen din. YouTube SEO (søkemotoroptimalisering) er en effektiv strategi for å øke søkerangeringen din og få videoene dine til å bli mer synlige for potensielle seere. Her er noen tips for å forbedre din YouTube SEO-strategien og øke synligheten til videoene dine.


Nøkkelord, nøkkelord, nøkkelord

Nøkkelord er noe av det viktigste for å rangere høyt i YouTube-søk og for å bli oppdaget av målgruppen din. Gjør litt research og bruk relevante nøkkelord som beskriver innholdet og hva en potensiell klient/bruker vil søke etter. Bruk Google Keyword Planner, YouTube-søkefeltet eller andre nøkkelordverktøy for å finne de mest søkte og relevante nøkkelordene for innholdet ditt.


Optimaliser videotitlene dine

En engasjerende og søkemotoroptimalisert videotittel er avgjørende for å tiltrekke seg seere og forbedre rangeringen i søk. Inkluder hovednøkkelordet ditt i begynnelsen av tittelen, og hold tittelen under 60 tegn for å sikre at den vises fullstendig i søkeresultatene.


Optimaliser videobeskrivelsen din

En detaljert og informativ videobeskrivelse bidrar til å øke rangeringen i søk og gir seerne en bedre forståelse av hva videoen handler om. Inkluder hovednøkkelordet ditt i de første 25 ordene i beskrivelsen, og bruk flere relaterte nøkkelord gjennom hele teksten. Pass også på å inkludere lenker til sosiale medier, nettstedet ditt og eventuelle relaterte videoer.


Bruk tags klokt

Tags er en annen måte å hjelpe YouTube med å forstå innholdet ditt og forbedre søkerangeringen. Bruk relevante og målrettede tags for å beskrive videoen din, inkludert nøkkelordene du har identifisert tidligere.


Jo lengre, jo bedre

Lengre videoer har en tendens til å rangere høyere i YouTube-søk, da de gir mer innhold og holder seerne engasjert lenger. Prøv å lage videoer som er minst 10 minutter lange for å øke rangeringen og tilby mer verdi til seerne.


Engasjer deg med publikummet ditt

Å engasjere seg med publikummet ditt er en viktig del av YouTube SEO-strategien. Svar på kommentarer, be om tilbakemeldinger og oppfordre seerne til å like, dele og abonnere på kanalen din. Dette bidrar til å øke engasjementet og forbedrer søkerangeringen.

Organiser kanalen din En godt organisert kanal gjør det enklere for seerne å finne relevant innhold og forbedrer brukeropplevelsen. Organiser videoer i spillelister basert på temaer, og sørg for at kanalbanneret, logoen og beskrivelsen er i tråd med merkevaren din.


Ikke glem teksting

Undertekster eller teksting gjør videoene dine tilgjengelige for et bredere publikum, inkludert hørselshemmede og ikke-engelsktalende seere. YouTube bruker også tekstingen for å forstå innholdet i videoene bedre, noe som kan forbedre søkerangeringen.

Opprett kapitler for videoen din Kapitler lar seerne hoppe til bestemte deler av videoen og gjør det enklere å navigere i lengre videoer. Dette forbedrer brukeropplevelsen og kan bidra til å øke engasjementet.


Optimaliser miniatyrbildene dine

Miniatyrbilder er det første seerne ser når de søker etter videoer, så det er viktig å lage tiltalende og informative miniatyrbilder som representerer innholdet ditt. Bruk høyoppløselige bilder og tekst for å beskrive videoen, og sørg for at miniatyrbildet er i tråd med merkevaren din.


Oppsummering

Å optimalisere YouTube SEO-strategien din krever tid og innsats, men fordelene er verdt det. Ved å følge disse tipsene, kan du forbedre søkerangeringen, tiltrekke flere seere og øke synligheten til innholdet ditt.


Online ressurser som kan benyttes i YouTube-videoproduksjon for bedrifter:

  1. Pexels (https://www.pexels.com) - Gratis arkivbilder og videoklipp for kommersiell bruk.

  2. Pixabay (https://pixabay.com) - Gratis arkivbilder, videoer og vektorgrafikk for kommersiell bruk.

  3. Videvo (https://www.videvo.net) - Gratis HD- og 4K-videoklipp, lydeffekter og musikk for kommersiell bruk.

  4. Canva (https://www.canva.com) - Et brukervennlig grafisk designverktøy for å lage miniatyrbilder, logoer og annet markedsføringsmateriell.

  5. TubeBuddy (https://www.tubebuddy.com) - Et YouTube-verktøy som hjelper deg med å optimalisere videoene dine for SEO, finne nøkkelord og analysere ytelsen til kanalen din.

  6. Google Keyword Planner (https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner) - Et verktøy for å finne de mest relevante nøkkelordene for innholdet ditt og estimere søkevolumet.

  7. YouTube Analytics (https://studio.youtube.com) - Et analyseverktøy som gir deg innsikt i ytelsen til videoene dine og kanalen din som helhet.留言


Nye innlegg

bottom of page