top of page

Måling av suksess: Hvordan analysere og måle effekten av videomarkedsføring


I en verden der videomarkedsføring stadig vokser i popularitet, er det viktig å kunne måle suksessen til videoproduksjonen og markedsføringskampanjene dine. For å hjelpe deg med dette, vil vi i denne artikkelen lære deg hvordan du kan analysere og måle effekten av videomarkedsføring ved hjelp av nøkkelindikatorer som visninger, engasjement og konverteringsrater.


Hvorfor er det viktig å måle effekten av videomarkedsføring?

Før vi dykker inn i de forskjellige målingene og analysene, la oss først forstå hvorfor det er så viktig å måle effekten av videomarkedsføring. Ved å følge med på ytelsen til videoene dine, kan du finne ut hvilke typer innhold som fungerer best for målgruppen din, identifisere områder som kan forbedres og tilpasse markedsføringsstrategien din for å maksimere avkastningen på investeringen (ROI).


Nøkkelindikatorer for videomarkedsføring

For å måle suksessen til videomarkedsføringen din, må du først bli kjent med noen nøkkelindikatorer. Disse inkluderer:


1. Visninger Visninger er en grunnleggende måling som viser hvor mange ganger videoen din har blitt sett. Det gir deg en generell ide om hvor populær videoen din er og hvor mange personer den har nådd. Visninger alene er imidlertid ikke nok til å evaluere suksessen til en videokampanje, så det er viktig å se på andre målinger som gir mer innsikt i engasjement og konverteringer.

2. Engasjement Engasjement er et bredt begrep som inkluderer flere faktorer, for eksempel:

 • Seertid (watch time): Dette måler hvor lenge brukerne har sett videoene dine. En høy seertid indikerer at innholdet ditt er interessant og relevant for publikum.

 • Gjennomsnittlig seertid (average view duration): Dette måler den gjennomsnittlige tiden en bruker ser på videoen din. En høy gjennomsnittlig seertid betyr at videoene dine klarer å holde på seernes oppmerksomhet.

 • Kommentarer og delinger: Når publikum kommenterer og deler videoene dine, viser det at de er engasjerte og verdsetter innholdet ditt. Dette er verdifulle tilbakemeldinger som kan hjelpe deg med å forstå hva seerne liker og hva de ønsker å se mer av.

3. Konverteringsrater Konverteringsrater er en kritisk indikator for å måle suksessen til videomarkedsføringen din, ettersom de viser hvor effektive videoene dine er når det gjelder å få seerne til å utføre ønskede handlinger, for eksempel å registrere seg for et nyhetsbrev, kjøpe et produkt eller bestille en tjeneste. Noen viktige konverteringsmålinger inkluderer:


 • Klikkfrekvens (CTR): Dette måler andelen av seerne som klikker på en lenke eller et handlingsforslag (CTA) i videoen din. En høy CTR indikerer at videoene dine er effektive i å motivere seerne til å ta handling.

 • Lead-generering: Dette måler hvor mange potensielle kunder (leads) videoene dine genererer. En høy lead-genereringsrate betyr at videoene dine er vellykkede i å tiltrekke nye potensielle kunder til virksomheten din.

 • Salg og inntekt: Dette måler hvor mange salg og hvor mye inntekt som genereres som et direkte resultat av videomarkedsføringen din. Dette er en avgjørende indikator på ROI for videoproduksjon og markedsføringsinnsatsen din.


Hvordan analysere og måle effekten av videomarkedsføring

Nå som du kjenner nøkkelindikatorene for videomarkedsføring, la oss se på hvordan du kan analysere og måle effekten av videoene dine.

1. Bruk analyseverktøy Det finnes flere analyseverktøy som kan hjelpe deg med å måle suksessen til videomarkedsføringen din. Noen populære verktøy inkluderer Google Analytics, YouTube Analytics og analysefunksjonene tilbydd av videoplattformer som Vimeo og Wistia. Disse verktøyene gir deg detaljert informasjon om ytelsen til videoene dine, inkludert visninger, engasjement og konverteringsrater.

2. Sett mål og evaluer fremgang For å måle effekten av videomarkedsføringen din effektivt, er det viktig å sette klare mål for hva du ønsker å oppnå. Disse målene kan være relatert til visninger, engasjement, konverteringer eller andre aspekter av videomarkedsføring. Når du har etablert målene dine, kan du evaluere fremgangen mot dem ved å overvåke nøkkelindikatorene og justere markedsføringsstrategien din deretter.

3. Sammenlign videoer og kampanjer For å få en bedre forståelse av hva som fungerer og hva som ikke fungerer i videomarkedsføringen din, sammenlign ytelsen til forskjellige videoer og kampanjer. Identifiser hvilke videoer som har høyest visninger, engasjement og konverteringsrater, og bruk denne informasjonen for å informere fremtidige markedsføringsbeslutninger og forbedre innholdet ditt.

4. Eksperimenter og optimaliser

Videomarkedsføring er en dynamisk prosess som krever kontinuerlig eksperimentering og optimalisering. Test forskjellige typer innhold, publiseringsplaner, annonseformater og målgrupper for å finne ut hva som fungerer best for virksomheten din. Bruk dataene du samler for å finjustere markedsføringsstrategien din og forbedre resultatene over tid.

5. Samle tilbakemeldinger fra publikum For å få et mer helhetlig bilde av hvordan videoene dine blir mottatt, er det viktig å samle tilbakemeldinger fra publikum. Les og svar på kommentarer, spor delinger og mål responsen på spørreundersøkelser og e-postkampanjer. Disse innsiktene vil hjelpe deg med å forstå hva publikum liker og misliker, og hvordan du kan forbedre videomarkedsføringen din.

Eksempel på måling av suksess i videomarkedsføring

 1. La oss si at du driver en e-handelsbutikk og har lansert en videokampanje for å fremme et nytt produkt. Her er hvordan du kan analysere og måle effekten av videomarkedsføringen din: Bruk YouTube Analytics eller et annet analyseverktøy for å overvåke visninger, seertid, gjennomsnittlig seertid og engasjementsmetrikker som kommentarer og delinger.

 2. Sett klare mål for kampanjen, for eksempel å øke visningene med 50% og doble konverteringsraten i løpet av de neste tre månedene.

 3. Sammenlign ytelsen til forskjellige videoer og annonseformater for å identifisere hva som fungerer best for målgruppen din.

 4. Test ulike innholdstyper, publiseringsplaner og målgrupper for å finne ut hva som gir best resultater.

 5. Samle tilbakemeldinger fra publikum gjennom kommentarer, delinger og e-postkampanjer for å forstå hvordan videoene dine blir mottatt.

Ved å følge disse trinnene kan du effektivt analysere og måle effekten av videomarkedsføringen din og bruke innsiktene til å forbedre markedsføringsstrategien din og oppnå bedre resultater.

Konklusjon

Måling av suksess i videomarkedsføring er avgjørende for å forstå hvordan videoene dine presterer og for å optimalisere strategien din for å oppnå bedre resultater. Ved å bli kjent med nøkkelindikatorene som visninger, engasjement og konverteringsrater, og ved å bruke analyseverktøy og tilbakemeldinger fra publikum, kan du kontinuerlig forbedre videoproduksjonen og markedsføringsinnsatsen din og øke avkastningen på investeringen. Husk at suksess i videomarkedsføring krever eksperimentering, tilpasning og en vilje til å lære og vokse.Comments


Nye innlegg

bottom of page