top of page

Optimalisering av videoer for SEO: En guide til bedre synlighet og økt trafikkI dagens digitale landskap er videomarkedsføring et kraftig verktøy for bedrifter som ønsker å øke merkevarebevisstheten, engasjere publikum og forbedre konverteringsrater. Men for å dra full nytte av videoinnholdet ditt, er det viktig å optimalisere videoer for søkemotoroptimalisering (SEO). I denne artikkelen skal vi dykke ned i hvordan du kan forbedre synligheten til videoene dine på Google og andre søkemotorer ved å bruke de beste SEO-praksisene.


Hvorfor er video-seo viktig?

Visste du at videoer har 50 ganger større sjanse til å få organisk førsteside-rangering enn vanlig tekst? Dette betyr at godt optimaliserte videoer kan hjelpe deg med å få en bedre plassering på Google og dermed øke trafikken til nettstedet ditt. Så la oss se nærmere på noen av de mest effektive SEO-strategiene for videoproduksjon.


1. Riktig filnavn og tittel Før du laster opp videoen din, må du gi den et beskrivende og relevant filnavn. Dette vil hjelpe søkemotorer med å forstå hva videoen handler om. Inkluder hovednøkkelordet ditt i filnavnet, for eksempel "videoproduksjon-for-bedrifter.mp4". Tittelen på videoen din er også viktig for SEO. Velg en tittel som er engasjerende og inkluderer målnøkkelordet. En god tittel vil tiltrekke seernes oppmerksomhet og øke klikkfrekvensen (CTR).

2. Video metadata Metadata er informasjonen som er knyttet til videoen din og hjelper søkemotorer med å indeksere og forstå innholdet. Sørg for å fylle ut metadata-feltene med relevant informasjon, inkludert:

 • Tittel: Inkluder hovednøkkelordet ditt og hold tittelen under 60 tegn.

 • Beskrivelse: Gi en detaljert beskrivelse av videoinnholdet, inkludert nøkkelord og relaterte termer. En god beskrivelse bør være mellom 150 og 250 ord.

 • Tagger: Bruk relevante nøkkelord og fraser som beskriver videoen din. Dette hjelper søkemotorer med å kategorisere innholdet og øker sjansen for at videoen din blir funnet av målgruppen.

3. Transkribering og undertekster Transkribering og undertekster gjør videoinnholdet ditt mer tilgjengelig for et bredere publikum, inkludert hørselshemmede og de som foretrekker å se videoer uten lyd. I tillegg gir transkribering og undertekster søkemotorer mer tekstinnhold å indeksere, noe som kan forbedre synligheten til videoene dine i søkeresultatene. For å legge til transkribering eller undertekster til videoen din, kan du enten lage en SRT-fil (SubRip Subtitle) manuelt eller bruke automatiske transkriberingstjenester som YouTube eller tredjepartsløsninger som Rev.com og Temi. Når transkriberingen er klar, last den opp sammen med videoen og sørg for å inkludere nøkkelord i teksten for å forbedre SEO.


4. Videostruktur og innholdsfortegnelse En godt strukturert video gjør det enklere for både brukere og søkemotorer å navigere og forstå innholdet ditt. Del opp videoen din i logiske seksjoner, og bruk markdown-hovedtittelkoder (<h1>, <h2>, osv.) for å organisere innholdet. Selv om vi ikke skal bruke en innholdsfortegnelse i dette tilfellet, kan det være nyttig å ha en klar struktur for videoen din. Dette vil hjelpe søkemotorer med å indeksere innholdet raskere og mer effektivt, noe som kan forbedre synligheten i søkeresultatene.

5. Nettstedsmarkering og strukturerte data Nettstedsmarkering og strukturerte data er viktige for å gi søkemotorer detaljert informasjon om videoinnholdet ditt. Ved å bruke schema.org-videomarkering, kan du tilføye metadata som tittel, beskrivelse, miniatyrbilde, opplaster og varighet direkte til HTML-koden på siden din. Dette hjelper søkemotorer med å forstå videoinnholdet bedre og kan øke sjansen for at videoen din vises i rike søkeresultater som video utklipp eller uthevede utdrag. For å legge til videomarkering på nettstedet ditt, kan du enten legge til JSON-LD-kode manuelt eller bruke verktøy som Google Tag Manager og SEO-plugins som Yoast for WordPress.

6. Video hosting og innbygging Valget av videoplattform og måten du bygger inn videoer på nettstedet ditt, påvirker også SEO. Populære videoplattformer som YouTube og Vimeo tilbyr enkel opplasting og deling av videoer, men kan også konkurrere med nettstedet ditt om rangering i søkeresultatene.

For å optimalisere SEO, kan du vurdere å bruke en betalt videoplattform som Wistia, som gir deg mer kontroll over hvordan videoene dine indekseres og vises i søk. Når du bygger inn videoer på nettstedet ditt, sørg for å bruke responsive videospillere og tilpasse størrelsen på videoen for ulike skjermstørrelser for å forbedre brukeropplevelsen og sidenes lastehastighet.


7. Video thumbnail og markedsføring En tiltalende thumbnail (miniatyrbilde) kan øke klikkfrekvensen og engasjementet for videoene dine. Lag et miniatyrbilde som er iøynefallende og gir en god representasjon av videoinnholdet. Inkluder nøkkelord i bildeteksten og filnavnet på thumbnailen for å styrke SEO.

Når det gjelder markedsføring av videoinnholdet ditt, er det viktig å dele det på relevante plattformer og kanaler, for eksempel sosiale medier, e-postmarkedsføring og blogger. Dette vil ikke bare øke synligheten og trafikken til videoene dine, men også generere verdifulle tilbakekoblinger og sosiale signaler som kan forbedre SEO-ytelsen.

8. Analyser og optimaliser For å sikre at video-SEO-strategien din er effektiv, må du kontinuerlig overvåke og analysere ytelsen. Bruk analyseverktøy som Google Analytics, Google Search Console og YouTube Analytics for å spore viktige metrikker som visninger, klikkfrekvens, engasjement og konverteringer. Identifiser områder som kan forbedres og juster SEO-strategien din deretter.Eksempel på optimalisering av videoer for SEO

La oss si at du har laget en video om videoproduksjon for bedrifter, og du vil optimalisere den for SEO. Her er noen trinn du kan følge:

 1. Gi videoen et relevant filnavn som "videoproduksjon-for-bedrifter.mp4" og en engasjerende tittel som "Videoproduksjon for bedrifter: En komplett guide".

 2. Skriv en detaljert beskrivelse av videoinnholdet, inkludert nøkkelord og relaterte termer, og legg den til i metadata-feltet.

 3. Lag en transkripsjon av videoen og inkluder nøkkelord i teksten. Legg til undertekster for å gjøre innholdet mer tilgjengelig.

 4. Organiser videoinnholdet i logiske seksjoner og bruk markdown-hovedtittelkoder for å strukturere det.

 5. Legg til schema.org-videomarkering og strukturerte data i HTML-koden på siden din.

 6. Velg en passende videoplattform og bygg inn videoen på nettstedet ditt med en responsiv videospiller.

 7. Lag et iøynefallende miniatyrbilde og del videoen på relevante plattformer og kanaler.

 8. Spor og analyser videoytelsen og juster SEO-strategien deretter.


Konklusjon

Ved å følge de beste SEO-praksisene for videoproduksjon, kan du forbedre synligheten til videoene dine på Google og andre søkemotorer, tiltrekke mer trafikk til nettstedet ditt og øke engasjementet og konverteringene. Husk å ha en klar struktur, optimalisere metadata, inkludere transkripsjoner og undertekster, bruke strukturerte data og nettstedsmarkering, og analysere ytelsen for å sikre suksess. Med riktig strategi og innsats kan video-SEO bli en kraftig driver for vekst og suksess for bedriften din.

Comments


Nye innlegg

bottom of page